C. van Eesterenlaan 25-29, 1019 JK Amsterdam
020 419 9995
info@zeeburgorthodontie.nl

Fluoride

Bij het plaatsen van de vaste apparartuur worden het glazuur van de tanden en kiezen een beetje opgelost. Dit zorgt ervoor dat de beugel goed vast blijft zitten op de tanden en kiezen.
Bij het verwijderen van de beugel slijpen we de lijm van de tanden af, zodat ze weer mooi glad worden. Om ervoor te zorgen dat de tand of kies geen verdere schade ondervinden geven we in beide gevallen altijd een fluoridebehandeling.
De fluoride maakt het glazuur weer hard zodat het element weer optimaal beschermd is. Beugel ongelukjes
Tijdens praktijkuren:
Als er iets kapot is aan je beugel waardoor je bijvoorbeeld pijn hebt neem dan meteen contact op met de praktijk 020­4199995
De asistente kan dan bekijken of en wanneer je gezien kan worden. Meestal is dat dezelfde dag al.
In de avond en in het weekend:
Het merendeel van de klachten m.b.t. de uitneembare en vaste beugel behoeft geen directe aandacht maar kan wachten tot de volgende dag of tot na het weekend. In onderstaand schema staat aangegeven wat je kunt doen bij de meest voorkomende klachten.
Wanneer het zo is dat de uitneembare beugel danwel de vaste beugel‐elastieken niet kunnen worden gedragen is het zaak zo snel mogelijk, tijdens openingstijden, contact op te nemen met de praktijk. Dus niet bij je eerst volgende consult aan ons vertellen dat je je beugel of je elastieken een dag na je laatste afspraak al niet meer kon dragen. Met name bij beugels is de kans groot dat wij de beugel dan niet meer passend kunnen krijgen of dat bij een retentie beugel je tanden al wat zijn teruggelopen. Er moet dan een nieuwe beugel worden gemaakt met alle kosten van dien.